Organisatie

Fonds voor Centrum bestaat uit een buurtcomité van ongeveer 10 buurtbewoners en de twee lokale coördinatoren die het contact hebben met de aanvragers en de vergaderingen leiden.

Lokale coördinatoren
Anouschka Trauschke en Michel Odjo zijn hét aanspreekpunt van het buurtfonds. Iedereen die iets wil weten, geven of aanvragen, kan bij hen terecht. Daarnaast houden zij zich onder andere bezig met het werven en samenstellen van het buurtcomité, de uitvoering van de aanvraagprocedure en de communicatie van het buurtfonds.

Anouschka Trauschke | Fonds voor Centrum

info@fondsvoorcentrum.nl


Michel Odjo | Fonds voor Centrum

info@fondsvoorcentrum.nl

Buurtcomité

Alle aanvragen die het Fonds voor Centrum ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité. Dit buurtcomité bestaat uit personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam Centrum. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. Op dit moment bestaat het buurtcomité uit de volgende bewoners:

Marcello Reichmann

Veronique Swinkels

Sanne van Oosten

Slavica Nikolova

Gione Bobeldijk

Hekmat Hakari

André van Scheers

Jochem Bakker

Yvonique Wellen

Ashna Chhatta

Cecile Hubner

Er zijn veel redenen om plaats te nemen in het buurtcomité. Omdat je enthousiast bent over je buurt, omdat je benieuwd bent naar het initiatief van jouw buurtgenoten, omdat je graag in gesprek gaat met anderen over wat jouw buurt nodig heeft, of omdat je wilt ervaren hoe het is om als fonds geld te verdelen. Buurtcomitéleden kunnen trainingen volgen over besluitvorming, communicatie en werving en er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de buurtfondsen.