Organisatie

Fonds voor Centrum bestaat uit een buurtcomité van ongeveer 10 buurtbewoners en een lokale coördinator die het contact heeft met de aanvragers en de vergaderingen leidt.

Lokale coördinator
Anouschka Trauschke is hét aanspreekpunt van het buurtfonds. Iedereen die iets wil weten, geven of aanvragen, kan bij haar terecht. Daarnaast houd zij zich onder andere bezig met het werven en samenstellen van het buurtcomité, de uitvoering van de aanvraagprocedure en de communicatie van het buurtfonds.

Anouschka Trauschke | Fonds voor Centrum

info@fondsvoorcentrum.nl


Buurtcomité

Alle aanvragen die het Fonds voor Centrum ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité. Dit buurtcomité bestaat uit personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam Centrum. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. Op dit moment bestaat het buurtcomité uit de volgende bewoners:

Marcello Reichmann

Cecile Hubner

Slavica Nikolova

Gione Bobeldijk

André van Scheers

Jochem Bakker

Yvonique Wellen

Sanne van Oosten

Hekmat Hakari

Lena Vigeveno

Anna de Wit

Henri van Pol

Yasmin Gaemers

Jasmin van der Woude

Er zijn veel redenen om plaats te nemen in het buurtcomité. Omdat je enthousiast bent over je buurt, omdat je benieuwd bent naar het initiatief van jouw buurtgenoten, omdat je graag in gesprek gaat met anderen over wat jouw buurt nodig heeft, of omdat je wilt ervaren hoe het is om als fonds geld te verdelen. Buurtcomitéleden kunnen trainingen volgen over besluitvorming, communicatie en werving en er is veel ruimte voor uitwisseling tussen de buurtfondsen.

Aanvragen

Iedereen met een goed idee voor Centrum kan een aanvraag indienen. Je kunt maximaal €1.500 aanvragen bij ons buurtfonds.

Steun jouw buurt

Met jouw bijdrage kunnen wij prachtige buurtprojecten in Amsterdam-Centrum ondersteunen!

© 2024 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer